C. How old are you? – Unit 1 trang 8 sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 6


C. HOW OLD ARE YOU?1. Write the words under the numbers. - Viết các từ dưới mỗi chữ số                                             Numbers211520713814410two         9118315616121719           Đáp án:211520713814410twoeleven  five twenty  seven thỉrteen eight fourteen four ten9118315616121719nine  one eighteen three fifteen six sixteen twelve seventeen nineteen 2. Write the sentences - Viết câu     ...

C. HOW OLD ARE YOU?

1. Write the words under the numbers. – Viết các từ dưới mỗi chữ số

                                             Numbers

2

11

5

20

7

13

8

14

4

10

two

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

1

18

3

15

6

16

12

17

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Đáp án:

2

11

5

20

7

13

8

14

4

10

two

eleven 

 five

 twenty 

 seven

 thỉrteen

 eight

 fourteen

 four

 ten

9

1

18

3

15

6

16

12

17

19

nine 

 one

 eighteen

 three

 fifteen

 six

 sixteen

 twelve

 seventeen

 nineteen

 

2. Write the sentences – Viết câu

                                        This is ___

C. How old are you? - Unit 1 trang 8 sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 6

 

Đáp án:

b) This is Ba                             e) This is Hoa

c) This is Mai                            f) This is Nam

d) This is Nga                           g) This is Long

 

3. Complete the dialogues – Hoàn thành đoạn hội thoại

C. How old are you? - Unit 1 trang 8 sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 6

C. How old are you? - Unit 1 trang 8 sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 6

C. How old are you? - Unit 1 trang 8 sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 6

 

Đáp án:

b) How old are you?                                  

I am ten years old. And how old are you?

I am ten years old

c) How old are you?

I am nine years old. And you?

I am eight years old

d) How old are you?

I am seven years old. And you?

I am nine

e) How old are you?

I am eight years old. And you?

I am ten

 

4. Complete the dialogues – Hoàn thành các đoạn hội thoại

a) Ba:

Hello, Mr. Minh.

 

This ___ ___.

Mr. Minh:

Hello, Nam. How ___ are you?

Nam:

I ___ eleven.

b) Phong:

Hello, ___ ___

Miss Nhi:

Hello, ___. How ___ ___ ___?

Thanh:

___ ___ twelve ___ ___.

c) Linh:

Hi. ___ ___Linh.

Phong:

___ Linh. I’m___, ___old ___ ___?

Lình:

___ ___ fifteen ___ ___.

d) Minh:

Good___, ___ Hoa.

Miss Hoa:

Good___, ___. How ___ ___?

Minh:

___ ___fine, ___you.

 

Miss Hoa, ___ ___ Lan Anh.

Miss Hoa:

Hello, ___ ___.How___ ___you?

Lan Anh:

I ___ nine ___ ___.

e) Children:

___ afternoon, Mr. Tan.

Mr. Tan:

___ ___, children. ___ ___ you?

Children:

___ ___ ___. ___ you.

 

Mr. Tan, ___ ___Long.

Mr. Tan:

Oh. Hello, Long. How ___ ___ ___?

Long:

___ ___ eleven___ ___.

 

Đáp án:

a)Ba:

Hello, Mr. Minh.

 

This is Nam.

Mr. Minh:

Hello, Nam. How old are you?

Nam:

I am eleven.

b)Phong:

Hello, Miss Nhi

Miss Nhi:

Hello, Phong. How old are Thanh?

Thanh:

I am  twelve years old.

c)Linh:

Hi. I am Linh.

Phong:

Hello Linh. I’m Phong, how old are you?

Lình:

I am fifteen years old

d)Minh:

Good morning, Miss Hoa.

Miss Hoa:

Good morning, Minh. How are you?

Minh:

I am fine, thank you.

 

Miss Hoa, this is Lan Anh.

Miss Hoa:

Hello, Lan Anh.How old are you?

Lan Anh:

I am nine years old.

e)Children:

Good afternoon, Mr. Tan.

Mr. Tan:

Good afternoon, children. How are you?

Children:

We are fine, thank you.

 

Mr. Tan, this is Long.

Mr. Tan:

Oh. Hello, Long. How old are you?

Long:

I am eleven years old.

 

5 Write the words for the missing numbers. – Viết từ thay cho số bị thiếu

1

2

 

 

 

6

7

 

9

 

 

12

 

14

15

 

 

18

19

 

 

Đáp án:

1

2

three

four

five

6

7

eight

9

ten

eleven

12

Thirteen

14

15

sixteen

seventeen

18

19

twenty

 

6. Write the sentences to introduce. – Viết câu giới thiệu

a)  Thanh          This is Thanh.

b)  Lan              ……………………………                                 

c)  Nga             ……………………………

d)  Nam             ……………………………                                

e)  Mr. Tan         ……………………………                                

f)   Mrs. Tam     ……………………………

g)  Miss Chi        ……………………………                               

 

Đáp án:

b) This is Lan

c) This is Nga

d) This is Nam 

e) This is Mr. Tan

f) This is Mrs. Tam

g) This is Mis Chi

 

7. Fill in the missing words. – điền từ còn thiếu vào chỗ trống

a)  I — Thanh.

b)  She — Ngoc.

c)  We — fine. Thank you.

d)  My name — Hang.

e)  I — twelve years old.

 

Đáp án:

a) am                   c) are               e) am

b) is                     d) is